Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Το Ελληνικό Δωδεκαήμερο - Δραστηριότητες απο τους μαθητές του 46ου ΔΣ Περιστερίου

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης  του 46ου ΔΣ Περιστερίου με τη δασκάλα τους κ. Λιάκου Ιωάννα υλοποίησαν πρόγραμμα με θέμα το Ελληνικό Δωδεκαήμερο. Την Τρίτη 22 - 12- 2009 παρουσίασαν στην τάξη τους σχετικές εργασίες και τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα παρέα με άλλους συμμαθητές τους. Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν οι δάσκαλοι Βασίλης Κοσμόπουλος, Λευκοθέα Σπαρτιώτη και η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ.Ελένη Νιάρχου.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Δραματική σχολή του Δήμου Πετρούπολης - Σάββατο 12/12/2009

                                                          Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα 
Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Δραματική σχολή του Δήμου Πετρούπολης το Θεατρικό εργαστήρι με θέμα: «Κείμενο - σκηνή: Το σώμα του λόγου, ο λόγος του σώματος, παράλληλες πορείες κι αντικρουόμενες». Δίδαξε ο εκπαιδευτικός και σκηνοθέτης κ. Τάκης Τζαμαργιάς και το παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας. Η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας (Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων) ευχαριστεί και συγχαίρει την πρόεδρο του Πολιτιστικού κέντρου κ. Σοφία Δημητρίου τόσο για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, όσο και για τη θερμή φιλοξενία που επιφύλαξε σε όλους μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Τάκη Τζαμαργιά καθώς επίσης τους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν το εργαστήρι.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Θεατρικό εργαστήρι στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πετρούπολης - Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Η Δ/νση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας (Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων), σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, πρόκειται να διοργανώσει θεατρικό εργαστήρι με θέμα:
«Κείμενο - σκηνή: Το σώμα του λόγου, ο λόγος του σώματος, παράλληλες πορείες κι αντικρουόμενες».
Το εργαστήρι επικεντρώνεται στο «πώς» μπορεί να διαχειριστεί το «παιχνίδι» ο εκπαιδευτικός, στη διαδικασία ανεβάσματος μιας θεατρικής παράστασης, προκειμένου να φωτισθεί το κείμενο. Το περιεχόμενο που προκύπτει από την παραπάνω διαδικασία, αποτελεί το υλικό για τη μεταγραφή κι ανάδειξη του κειμένου στη σκηνή. Στο εργαστήριο θα διδάξει ο κ. Τάκης Τζαμαργιάς εκπαιδευτικός και σκηνοθέτης. Περισσότερα...αίτηση συμμετοχής